Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Βραβεία Λογοτεχνίας του Φανταστικού Larry Niven 2018

Βραβεία Λογοτεχνίας του Φανταστικού Larry Niven 2018





Οι Συμπαντικές Διαδρομές ήταν πάντοτε ένας εκδοτικός που στήριξε-στηρίχτηκε και πίστεψε στους Έλληνες συγγραφείς της λογοτεχνίας του φανταστικού. Ένας από τους βασικούς λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για τη δημιουργία του εκδοτικού πριν από δεκατρία χρόνια ήταν η ανάγκη να υπάρχει ένας εκδοτικός που θα έκδιδε κείμενα από Έλληνες συγγραφείς της λογοτεχνίας του φανταστικού, χωρίς διακρίσεις και περιορισμούς. Δώσαμε τη δυνατότητα σε πάνω από τριάκοσους Έλληνες συγγραφείς της λογοτεχνίας του φανταστικού να προβάλουν τις αξιόλογες δουλειές τους μέσα από τις σελίδες του περιοδικού, τις ανθολογίες μας και τα βιβλία που εκδώσαμε τα τελευταία έντεκα χρόνια.
Τιμάμε πάντοτε όλους τους μεγάλους συγγραφείς του λογοτεχνικού είδους, και τους Έλληνες και τους ξένους, και ιδιαίτερα αυτούς που έχουν το πολύτιμο χάρισμα της κοσμοπλασίας. Έχοντας αυτά υπόψιν μας, και πιστεύοντας ότι το λογοτεχνικό του έργο πρέπει να γίνει ευρέως γνωστό, αποφασίσαμε να αποτίσουμε ιδιαίτερη τιμή σε έναν από τους μεγαλύτερους συγγραφείς στον κόσμο, που μας έκανε την τιμή να μας επιτρέψει να εκδώσουμε τα βιβλία του στην Ελλάδα, τον Larry Niven. Έτσι, οι εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές και το περιοδικό Συμπαντικές Διαδρομές ανακοινώνουν ότι θα έχουν την τιμή και την ευθύνη να διοργανώσουν για έκτη συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα τα «Βραβεία Λογοτεχνίας του φανταστικού LARRY NIVEN,» προς τιμήν του έργου του μεγάλου δασκάλου και παραμυθά της επιστημονικής φαντασίας, του Larry Niven, ενός από τους μεγαλύτερους συγγραφείς σήμερα στον κόσμο.
Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που διοργανώνεται και ταυτόχρονα καθιερώνεται ένας τόσος σημαντικός θεσμός για τη λογοτεχνία του φανταστικού και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Larry Niven για την τιμή και την εμπιστοσύνη που μας έδειξε.





Στόχοι των βραβείων:
-Να προβληθεί η Ελληνική λογοτεχνία του φανταστικού και η λογοτεχνία του φανταστικού στο σύνολο της.
- Να τιμηθεί ο θρύλος του Larry Niven και η προσφορά του στο λογοτεχνικό είδος της Λογοτεχνίας του Φανταστικού.
-Να δοθεί η δυνατότητα ανάδειξης νέων συγγραφέων μέσα από το διήγημα και το γραπτό λόγο.
- Ειδικότερα το βραβείο «Space 2150» έχει σαν σκοπό, εκτός από το να προωθήσει τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα, να προωθήσει την Ελληνική λογοτεχνία του φανταστικού στους ξένους συγγραφείς και ξένους φίλους της λογοτεχνίας του φανταστικού.
- Σκοπός είναι τα βραβεία να αναπτυχθούν και να προστεθούν και άλλες κατηγορίες βραβείων τα επόμενα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου